skip to Main Content

Uttalelse fra fotballstyret

I etterkant av den siste ukes oppslag angående Malvik IL og Real Madrid, har styret valgt å komme med følgende presisering i forbindelse med hva som har skjedd i saken vedrørende lån av gressbane:

I forkant av Supercup-finalen på Lerkendal Stadion 9. august fikk noen i Malvik IL en uformell henvendelse fra UEFA via RBK om de kunne se om vårt anlegg tilfredsstilte kravene fra UEFA, da det var behov for en reservearena for finalistene.

Reservebanen skulle være et alternativ hvis lagene ønsket å trene utover den treningen som de får på Lerkendal Stadion. En slik sondering ble gjort til alle lag i området som har egne gressbaner, ikke bare på Viksletta.

Denne henvendelsen kom allerede etter kvartfinalen, da det ikke var klart hvilke lag som kom til å spille finalen. Det ble informert at Malvik arrangerte fotballskole i tidsrommet finalen skal spilles, og UEFA valgte da å ikke gå videre med henvendelsen, da de ikke ønsket å forstyrre klubbens eget opplegg.

UEFAs egne representanter skulle da besiktige alle aktuelle anlegg om de tilfredsstilte UEFA sine krav. Banen som nå er valgt har bedre forutsetninger for gjennomføring enn Viksletta, og sannsynligheten for at en økt ville blitt gjennomført er svært liten. Dette fordi lagene antagelig ikke har lagt opp til et lengre opphold i Trondheim.

Med dette ønsket fotballstyret i Malvik IL å poengtere at det ikke har kommet en reell henvendelse om å bruke Viksletta gress til trening, som flere medier har omtalt, men kun en sondering av reservearena for de eventuelle lagen som videre hadde kvalifisert seg til finalen. Det ble altså ikke tatt en avgjørelse om å nekte noe lag adgang til anlegget, og om Malvik IL så hadde bestått kravene fra UEFA er det samtidig usannsynlig at noe lag ville benyttet anlegget.

Fra styret – Rolf Martin Krey

Back To Top
Search